DruštvoVesti

Preventivni kardiološki pregledi i u Novom Pazaru

Novopazarska Opšta bolnica nastavlja sa akcijom preventivnih pregleda. Tokom predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju od 8 do 16 časova, biće organizovani preventivni kardiološki pregledi. I u ovom slučaju procedura je pojednostavljena.

Potrebno je da se zainteresovani građani prvo jave izabranom lekaru u Domu zdravlja koji će ih uputiti u dalji postupak, laboratorijsku analizu nivoa šećera i masnoća u krvi, a potom na internistički pregled.

Internistički pregled će biti obavljen u zgradi starog Internog odeljenja, u nekadašnjim dermatološkim i psihijatrijskim ambulantama.

“Preventivni pregled podrazumeva da treba da se odazovu ljudi koji misle da su zdravi i koji praktično nemaju nekih problema, kako bi proverili stanje svog kardiovaskularnog sistema. U ovoj grani medicine prevencija je zdravlje, a lečenje je praktično popravljanje situacija propuštenih u prevenciji”, izjavio je internista kardiolog doc. dr Suad Ćatović.

Preventivni kardiološki pregledi tokom predstojećeg vikenda biće organizovani i u ostalim zdravstvenim ustanovama u zemlji.

 

Podeli