PolitikaVesti

Iz BOSS-a oštro reaguju na saopštenje SPP-a

Bošnjačko srpski savez najoštrije osuđuje, kako navode, sramno saopštenje Stranke pravde i pomirenja.

“Šokirani smo da bilo ko u javnom diskursu tako širi primitivizam, ckstremizam, mržnju, pokazujući svoje frustracije i komplekse. Nedvosmisleno osuđujemo takav vid javne komunikacije koji najviše govori o tome koliko je pravde i pomirenja ostalo u toj stranci” navodi se u saopštenju za javnost i dodaje da je “žalosno i tužno da se Stranka pravde i pomirenja koja je u prethodnim izbornim procesima dobijala poverenje građana ponaša kao uvređeno dijete, da obmanjuje građane svojim lažima i žali se kada se u političkom životu Sandžaka i Srbije javljaju  i druge političke stranke, ideje, nove politike”.

U saopštenju Bošnjačko srpskog saveza se navodi da bi “Oni (SPP) po principu prijekog suda da unište sve što nije po njihovoj mjeri i volji. Znaju oni dobro da je osnivanjem Bošnjačko srpskog saveza BOSS došao kraj njihovoj licemjernoj politici gdje u Beogradu govore jedno a u Novom Pazaru drugo”

Bošnjačko srpski savez je, poručuju, brana od retrogradnih politika, od ekstremizma i radikalizma.

“Zato i treba takvima kao što ste vi da smetamo. Bošnjačko srpski savez se zalaže za kulturu dijaloga. Ponosni smo što takvima kao sto sve vi smetamo. Jasno nam je da je ovo saopštenje pisao vječiti pubertetlija sa viškom ambicija i očiglednim manjkom kapaciteta za bilo šta, panično uplašen da će izgubiti status, privilegije i povlastice koje je prigrabio a koje nikada svojim radom i zalaganjem nije zaslužio, ime mu je Usame Zukorlić. Usame Zukorlić ne zna šta je muftijin amanet, jer nikad nije bio ni među 100 njegovih najbližih saradnika. Umesto što druge lažno optužuje za kriminal pozivamo ga da odgovori otkud višemilionska imovina njegovim najbližim srodnicima? Je li od penzije? Pozivamo ga da napokon javnost upozna zašto je vršio ekshumaciju posmrtnih ostataka rahmetli akademika Muamera Zukorlića? Koje su to laboratorije radile prvobitne analize? Ko je uzeo uzorke? Na koji način? Zašto nisi vjerovao organima Republike Srbije nego si tražio strane supervizore? Umjesto što širiš mržnju pozivamo te da se prvo pomiriš sa svojom braćom i sestrama, koji su zbog tebe i tvojih saradnika morali da napuste svoj rodni grad, i da im daš deo nasljedstva od vašeg zajedničkog oca koji im po zakonu i pripada” poručili su iz Bošnjačko srpskog saveza.

 

Podeli