PolitikaVesti

Ugljanin: Konstitutivna sednica BNV-a je rezultat dinamične saradnje predstavnika sve tri izborne liste za BNV

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin istakao je danas na konferenciji za medije da je nedavna konstitutivna sednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća rezultat dinamične i iskrene saradnje svih lista koje čine novi saziv BNV.

Ugljanin je takodje rekao i da su “u istom periodu uspostavljeni  neposredni susreti i razgovori predstavnika vodećih bošnjačkih stranaka u Sandžaku u cilju formiranja stabilne skupštinske većine u lokalnim samoupravama, a u skladu sa izbornim rezultatima”.

“Osim toga razgovaralo se i o formiranju sandžačkog, odnosno bošnjačkog nacionalnog kluba u Skupštini Republike Srbije, čim je pokazana spremnost za dijalog i saradnju na zajedničkim projektima od opšteg interesa”, kazao je Ugljanin.

Ugljanin je kazao na konferenciji za medije da je Zakon o policiji, koji je trenutno na javnoj raspravi u Skupštini Srbije u direktnoj suprotnosti sa Ustavom zemlje.

“Čitav zakon stavlja policiju u super položaj, iznad zakona i Ustava u ovoj zemlji. Ovo govorim, zato što su već tri decenije u brojnim kriminalnim radnjama, uključujući i masovne zločine nad Bošnjacima u Sandžaku, često glavni akteri iz policije, tužilaštva, sudstva i državne bezbednosti. S obzirom da su policajci kvarljiva roba, prioritet je donošenje Zakona o lustraciji u policiji i drugim službama bezbednosti, kako bi omogućili da u policiji i drugim službama javne bezbednosti budu samo oni koji nisu skloni kriminalu i korupciji, kao i vršenju zločina”, objasnio je predsednik SDA Sandžaka.

On je dodao da očekuju odluku da li će Bosna i Hercegovina dobiti status kandidata za članstvo u EU, što je, prema njegovom mišljenju, prvi od koraka za uspostavljanje mira na Balkanu.

 

 

Podeli