DruštvoVesti

Memić: Vaučeri i u 2023. godini

Ova godina bi, prema oceni ministra turizma Huseina Memića mogla biti najuspešnija turistička godina u Srbiji. To se ogleda u broju dolazaka turista i broju noćenja koja su oni ostvarili, kao i po deviznom prilivu od turizma.

Memić je na dodeli nagrade “Turistički Cvet 2022“, najavio da će i sledeće godine biti deljeni turistički vaučeri za odmor u Srbiji. On je naveo da je za ovu svrhu izdvojeno 500 miliona dinara za 100.000 posetilaca.

Ministar turizma i omladine Husein Memić  ocenjuje da je 2022. godina bila uspešna za turizam, po broju noćenja i broju turista. Memić očekuje da će naredna godina biti još bolja.

“Kada je o Kini reč, možemo da ponovimo 2019. godinu, kada su kineski turisti bili prvi po broju dolazaka u Srbiju”, rekao je Memić

Memić najavio da će I sledeće godine biti deljeni turistički vaučeri za odmor u Srbiji

“U budžetu za sledeću godinu je za turističku infrastrukturu izdvojeno 822 miliona dinara. Na tome sam zahvalan Vladi Srbije i Ministarstvu finansija”, rekao je Memić.

On je izjavio da će biti podržana dva važna projekta, izgradnja turističke marine na Srebrnom jezeru i spa-centra na Paliću. Za taj projekat je nedavno potpisan ugovor vredan 480 miliona dinara. Prema njegovim rečima, velelepni spa-centar će biti najveći centar ove vrste od Beograda do Segedina. Ovo ulaganje će biti najveće ulaganje u vojvođansku turističku infrastruktiru u poslednjih 30 godina.

Izvor:Tanjug

 

Podeli