Društvo

Sezona klizanja na ledu uskoro počinje

Zbog klimatskih promjena i manjka snijega u posljednjih nekoliko godina ski sezone na planinama uglavnom propadaju. Jedini zimski sport koji sigurno možete da upražnjavate je klizanje na ledu. Ledene plahte svoju sezonu uskoro počinju.

U Novom Pazaru  u toku su završni radovi na postavljanju montažnog klizališta na otvorenom. Radove izvode uposlenici Ustanove za sport. Otvaranje klizališta najavljeno je za 20. decembar.

Oprema
Sasvim solidne klizaljke ili sličuge kako su ih zvali naši roditelji, možete da iznajmite.  To je uz toplu odjeću  jedina  oprema koju mora da posjeduje klizač.

Kondicija
Ukoliko je nemate, stećićete je ako redovno(tri puta nedeljno) budete “izlazili na led”. Pauza od godinu dana na klizanju donosi upalu mišića nakon prvog klizanja i blagi bol u zglobovima, ali to traje samo jedan dan. Poslije toga ste kao novi.

Socijalizacija
Na klizanje možete ići u manjem ili većem društvu. U isto vrijeme se rekreirate, ali za razliku od džoginga tokom klizanja možete da imate sagovornika. Skidanje kalorija, nabacivanje kondicije i druženje je  maksimalno iskorišćeno slobodno vreme.

Samopouzdanje
Psiholozi kažu da je dobro za samopouzdanje ako imate uspjeha u bilo kojoj oblasti, pa makar to bio hobi ili rekreacija. Kako se budu redali vaši  trikovi na ledu, tako će rasti i vaša vjera u sebe. To će vam pomoći da se afirmišete i u drugim oblastima.

G!cić

Podeli