Sport

Torino 2022: Saima Murić i Mejra Mehmedović debituju na Evropskom kros prvenstvu

Iako već imaju evropskog iskustva, 16-godišnje Novopazarke Saima Murić i Mejra Mehmedović iz nacionalnog tima Srbije biće među najmlađima na Evropskom kros prvenstvu 11. decembra u Torinu, s obzirom da su na početku juniorskog staža.

“Radujem se evropskom krosu. Biću među najmlađima. Radili smo naporno, a verujem da će se to videti i na stazi. Poslužiće mi ovaj kros pred naredne evropske, u kojima ću takođe trčati sa juniorkama i gde očekujem medalje”, rekla je Murić.

Murić i Mehmedović učestvovaće pojedinačno i ekipno kod juniorki, a društvo u selekciji Srbije do 20 godina praviće im vršnjakinje Natalija Grujić i Sanja Marić.

“Ovaj kros nije mogao da dođe u bolje vreme jer sam odlično pripremljena. Ovo je novo iskustvo, pa me mogu da obećam medalju, iako bih to najviše volela. Cilj je da zadovoljim sebe i trenere, da grad i državu učinim ponosnim”, navela je Mehmedović.

Trener Rifat Ziljkić, koji je osvajao evropske kros medalje sa Amelom Terzić i Elzanom Bibićem, izrazio je žaljenje što ni ove godine nije bilo Prvenstva Balkana u krosu.

“Nismo se specijalno spremali za ovo takmičenje, iako je kros naša osnova. U poslednjem trenutku smo odlučili da učestvujemo. Spremne su i boriće se. Pred njima su još tri juniorska krosa, gde će konkurisati za medalje. Možda to učine i sada”, kazao je Ziljkić.

Na popisu za Evropsko prvenstvo u krosu je 89 juniorki iz 26 država.

U Torinu će u seniorskoj reprezentaciji trčati Novopazarac Elzan Bibić, dok je vođa tima savezni kapiten Edin Zuković.

M. Minić

Podeli