PolitikaVesti

Konstitutivna sednica Vijeća u ponedeljak, Ugljanin: Vodimo intenzivne razgovore

Za ponedeljak u 10 sati, zakazana je konstitutivna sednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća.  ’’Bošnjačko nacionalno vijeće ima jasne ciljeve i program star 31 godinu. U radu tog organa mora biti napravljena oštra crta između partijske i politike vijeća’’ kazao je predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

”Intenzivni razgovori predstavnika izbornih lista koje su učestvovale na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće i predsednika sandžačkih, bošnjačkih političkih partija na ‘najvišem nivou’ vode se u cilju objedinjavanja izbornih rezultata u interesu građana, kazao je danas predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i dodao da se razgovara i o obezbeđivanju stabilne skupštinske većine u lokalnim samoupravama u Sandžaku, te formiranju sandžačkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

’’Ovo je prilila da se objedine izborni rezultazi u korist Bođnjaka Sandžaka i da se sačuva kontinuitet, program i ciljevi BNV-a kao najvišeg političkog i predstavničkog tela bošnjačkog naroda u Srbiji’’ kazao je Ugljanin.

Predsednik SDA Sanžaka sulejman Ugljanin kazao je da razgovara sa predsednikom SDP- a Nihadom Hasanovićem i predsednikom SPP-a Usamom Zukorlićem. Razgovore će, rekao je nastaviti i narednih dana.

 

 

Senada Kalić

Podeli