DruštvoVesti

Dr Mahmutoviću zahvalnica Instituta za patologiju

Institut za patologiju obeležio 100 godina od osnivanja. Tom prilikom uručena je zahvalnica dr Mehu Mahmutoviću, direktoru Opšte bolnice Novi Pazar.

Direktorka Instituta za patologiju Sofija Glumac izjavila je danas da je obeležavanje stogodišnice ovog Instituta i Katedre za patologiju veoma značajan jubilej za ovu ustanovu koja je danas važna institucija u zemlji.

“Obeležavamo ovaj izuzetno značajan jubilej na koji smo veoma ponosni – vek od osnivanja Instituta za patologiju. Značaj Instituta je sažet u Monografiji koja je izašla iz štampe juče”, rekla je Glumac u izjavi za Tanjug.

Dodala je da se Institut pored zdravstene bavi i naučnom delatnošću, koja je, kako je kazala, veoma važna.

“Ako želimo da slavimo i narednih sto godina moramo da edukujemo i profilišemo kadar”, rekla je direktorka.

Glumac je dodala da se Institut bavi i dijagnotičkim metodama.

“Imamo preko 20.000 biopsijskih uzoraka, što znači nisu samo autopsije u pitanju. Bavimo se velikim brojem molekularnih analiza značajnih za onkološke pacijente”, rekla je Glumac.

Ona je dodala da je Institut imao skromne početke, ali da je zahvaljujući entuzijazmu i idejama napredovao.

“Institut je postao značajna institucija u zemlji koja radi važne dijagnostičke i prognostičke procedure”, rekla je Glumac.

Institut je tom prilikom dodelio direktoru Opšte bolnice Novi Pazar, dr Mehu Mahmutoviću, zahvalnicu za dugogodišnju poslovnu saradnju.

 

Senada Kalić

Podeli