Asocijacija sport za sve Srbije: Kongres i Skupština u Novom Pazaru privukli veliku pažnju

Predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Branko Vujović rekao je da su tokom prethodna dva dana kongresa i na današnjoj Skupštini te asocijacije u Novom Pazaru prezentovani izuzetno korisni sadržaji.

“Imali smo sjajne uslove, brojne učesnike i eminentne predavače. Bilo je tu i 10 doktora nauka. Ako je prvi kongres naše asocijacije pre dve godine u Banji Koviljači bio više teorijski, ovaj drugi u Novom Pazaru baziran je na konkretnim stvarima”, rekao je Vujović.

On je najavio brojne projekte, ali i izdavanje monografije o sedam decenija dugoj tradiciji Asocijacije sport za sve Srbije, koja je kao takva osnovna 2005, a programski datira još iz 1951. godine.

Tokom dva dana drugog kongresa Asocijacije sport za sve Srbije u Novom Pazaru obrađeno je više tema, a oko 120 učesnika dobilo je potrebne sertifikate.

S prisutnima je razgovarao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, dok su gosti imali priliku i da se upoznaju sa kulturno-istorijskim nasleđem ovog kraja.

Direktor novopazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović istovremeno je i član Upravnog odbora Asocijacije sport za sve Srbije.

“Oko 200 ljudi bilo je uključeno u trodnevne aktivnosti Asocijacije sport za sve, a naši gosti otišli su prezadovoljni. Dobro domaćinstvo istovremeno prezentujemo i kroz 65. boksersku Zlatnu rukavicu, kao što smo to činili i na minulim Danima atletike”, naveo je Mehmedović.

M. Minić

 

Podeli