DruštvoVesti

Počelo ozelenjavanje kod Atletskog stadiona

Na Atletskom stadionu u novopazarskom naselju Hadzet počelo je sprovođenje akcije ozelenjavanja tog dela grada. U planu je da se zasadi 400 sadnica, koje će osim Atletskog stadiona krasiti i rekreacioni centar i dvorište dvorane “Douguš”.

U okviru projekta “Zelena regulativa Novog Pazara”, planirano je da se na nivou grada, tokom jesenje sadnje zasadi ukupno 1135 sadnica, od čega će Ustanova za sport Novi Pazar na površinama kojima raspolaže i to na Atletskom stadionu, dvoristu sportske dvorane “Doguš” i na Rekreacionom centru, u narednih nekoliko dana, u fazama, zasaditi oko 400 zimzelenog i listopadnog drveća.
Radnici Ustanove za sport, radna jedinica “Zelenilo” i studenti sa Državnog Univerziteta, kao i drugi volenteri će ovih dana intenzivno raditi na sadnji četinara i listopadnog drveća na pozicijama koje su planirane projektom, koji je odobren od ministarstva.

Cilj projekta, koji sprovodi Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grada Novog Pazara, jeste da se građanima obezbedi što zdravija životna okolina.

Podeli