DruštvoVesti

Počelo asfaltiranje Ulice genarala Živkovića

Počelo je asfaltiranje prvog dela Ulice generala Živkovića do iznad Nušićeve ulice, gde su trotoari  popločani  i sređeni. Drugi sloj asfalt biće postavljen krajem nedelje, a uporedo se radi duž cele ulice planirane projektom uređenje ulice, koja je jedna u najprometnijih u gradu.

Ulica generala Živkovića  dobija lepši  izgled koji je projektom rekonstrukcije predviđen. Građani Novog Pazara koji žive i rade u ovoj jednoj od najprometnijih ulica kažu da su im dotrajali asfalt i nesređeni trotoari pravili probleme,  te da će kada bude završena ovo biti jedna od najlepših ulica u gradu.

Ovim radovima u Ulici genarala Živkovića prethodili su brojni podzemni radovi, koji su bili značajni zbog zamene dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže. Projektom su predviđena i mesta za parkiranje automobila, ali i postavljanje klupa i mobilijara u blizini Hitne službe.  Kada budu završeni radovi na uređenju ulice, kako je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović najavio, biće promenjena i kompletna ulična rasveta, jer je projektom predviđeno da budu postavljene led svetiljke.

Rekonsturkcija  ulice generala Živkovića, koja je jedna od najprometnijih u gradu, koštala je  130 miliona dinara.

Drugi sloj asfalta biće postavljen već krajem nedelje.

 

Podeli