DruštvoVesti

Asfalt stigao i do meštana Trnave

Asfalt su dočekali i meštani dela naselja Trnava prema džamiji Miradž. Dužina sređenog puta je preko kilometar i 200 metara, a završne radove obišao je  gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima . On je za ovu godinu najavio da će Grad Novi Pazar, uz pomoć Vlade realizovati brojne  kapitalne projekte u koje će biti uloženo više od 160 miliona evra.

Najstariji meštani Trnave čini se kao da najbolje shvataju značaj asfaltnog puta. Decenije života na makadamu su ih tome naučili.  S toga ne čudi njihova radost danas, jer su prvi put ispred svojih kuća dobili asfalt, koji za njih znače bolje uslove za život. Osim puta u naselju Trnava postavljena je i rasveta, u planu je da se radi I nova vodovodna linija.

Prva ulica koja je ove godine asfaltiarana je Ulica u Trnavi prema džamiji, a gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kaže da će 80 ulica u Novom Pazaru biti asfaltirano.Na poboljšanju putne inftastrukture radiće se kako u centru grada, tako I u svim naseljima.

U ovoj građevinskoj sezoni biće realizovani I brojni kapitalni projekti.

“Još jedna intezivna građevinska sezona je pred nama. U planu je da se asfaltira 80 ulica. Iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 450 miliona dinara, a ostala sredstva su uz pomoć Vlade Republike Srbije. Ove godine je u planu da se realizuju brojni kapitalni projekti za izgradnju za koje će biti uloženo više od 160 miliona evra, a ta sredstva je obezbedio Grad uz pomoć Vlade Republike Srbije.  Osim u putnu infrastrukturu ulagaće se u  obrazovanje, zdravstvo, izgrađuje se toplana na biomasu, a sve u cilju da se građanima omoguće bolji uslovi za život”, rekao je Biševac.

Gotovo svi meštani ove ulice izašli su danas iz svojih domova da pozdrave predstavnike Grada Novog Pazara, koji su sa meštanima razgovarali I o budućim projektima u njihovom naselju.

Na pripremi za asfalt radi se na više lokacija u gradu.  Počela je I relalizacija ovogodišnjeg plana asšaltiranja ulica za koje su potpisani ugovori.

 

Podeli