DruštvoVesti

Stipendije i priznanja najboljim studentima

Za najbolje studente, njih 99. sa najboljim ocenama i prosekom postignutim na državnim univerzitetima, Grad Novi Pazar i ove godine obezbedio je stipendije i priznanja za poseban doprinos  razvoju obrazovanja. Cilj je, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac da se kod mladih podstaknutu i neguju najbolje vrednosti. Mladi studenti, stipendisti Grada, kažu da priznanja  podstiču ali i obavezuju na dobre rezultate.

Druženje  gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca sa najboljim  studentima – stipendistima Grada, najpre je upriličeno u foajeu Kulturnog centra.

Tom prilikom su stipendistima, najboljima studentima, sa prosekom iznad devet, postignutim tokom studiranja na državnim univerzitetima u celoj zemlji uručena priznanja za poseban doprinos  razvoju obrazovanja

Za studente je, tvrde, izuzetno važno da su njihovo zalaganje, trud i uspeh prepoznati i nagrađeni.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je, obraćajući se studentima, njihovim roditeljima i prisutnima na današnjoj svečanosti da ga raduje je broj uspešnih studenata iz godine u godinu sve veći. On je ponovio da su mladi budućnost Novog Pazar,  te da će upravo oni doprineti njegovom razvoju.

Podsetimo, prijem za najbolje studente organizuje se već nekoliko godina unazad.

 

Senada Kalić

Podeli