DruštvoVesti

„Pristup informacijama od javnog značaja i zaštita podataka o ličnosti“

„Pristup informacijama od javnog značaja i zaštita podataka o ličnosti“, tema je okruglog  koji je održan danas u prostorijama OEBS-ovog trening centra u Novom Pazaru. Cilj je da se predstavnici lokalnih medija iz ovog i Zlatiborskog okruga upoznaju sa pravima i obavezama poštovanja Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti prilikom izveštavanja.

Jedan od predavača današnjeg okruglog stola „Pristup informacijama od javnog značaja i zaštita podataka o ličnosti“,  Marko Milošević iz Kacelereije Povernika objašnjava da se lični podaci mogu koristiti samo pod određenim uslovima. Podseća da su vrlo česti slučajevi kada se oni koriste mnogo ekstenzivnije u medijima, što nije po zakonu. Na današnjem okruglom stolu ukazano je na taj problem, ali I predstavljeno kako se prava štite I šta građani mogu da dobiju ako se ona primenjuju.

Okrugli sto „Pristup informacijama od javnog značaja i zaštita podataka o ličnosti“organizovali su: Stalna konferencija gradova i opština, Misija OEBS-a u Republici Srbiji i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 

Podeli