Društvo

Priboj: Večeras u 19h počinju Večeri sevdaha SDP-a

Sve je spremno da u 19 sati, počne prvo Veče sevdaha, koje u okviru svoje promocije, lista za Bošnjačko nacionalno vijeće SDP-Husein Memić, večeras organizuje u Priboju.

Sevdah iako najreprezentativniji poetski oblik narodnog stvaralaštva Bošnjaka, ne ogleda se samo kroz melodiju, sevdah je i sve što teče iz čistih ljudskih emocija-kao što je i ovo  druženje,smatraju kandidati za vijećnike ove liste.

Večeri sevdaha počinju iz Priboja jer je to kapija Sandžaka, grad koji nas povezuje sa našom  maticom Bosnom,  rekao je za Vijesti RTVNP nosilac liste, Husein Memić.

,,Pozivam sve gradjane Priboja da dodju večeras u Dom kulture jer, u okviru programa pod sloganom *Ljudski do pobjede nastupaju: Ringo Hamidović, tamburaški sastav Teslidža, Esad Memić, Eldin Šabanović i hor Isa-Beg,,rekao je Memić.

Sevdalinka je monolog duše naroda Sadžaka, smatraju Bošnjaci Priboja. Za Pribojca Emina, ovo veče je posebno emotivmo, što zbog činjenice da će druženja uz sevdah ove Liste početi iz njegovog rodnog grada, što zbog energije koja prozilazi iz zajedništva, ljepote i meraka.

Nakon Priboja, okupljanja  uz sevdalinke Sandžačka demokratska partija organizovaće i  u Novoj Varoši, Sjenici, Tutinu, Prijepolju i Novom Pazaru.

LG!cić

Podeli