DruštvoVesti

Sutra počinje asfaltiranje Ulice generala Živkovića

Prvi deo ulice generala Živkovića od kružnog toka do iznad Nušićeve ulice sutra će biti asfaltiran. Planirano je postavljanje prvog sloja asfalta, a radovi se odvijaju duž cele ulice koja je obuhvaćena projektom rekonstrukcije.

U prvom delu Ulice genarala Živkovića postavljeni su trotoari. Danas su obavljeni i završni radovi nakon čega će uslediti postavljanje prvog sloja asfalta do Nušićeve ulice.  Trotoari su obezbeđeni visokim ivičnjacima. Projektom su predviđena i mesta za parkiranje automobila, ali i postavljanje klupa i mobilijara u blizini Hitne službe.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara  Nihad Hasanović podseća da se brojni  kapitalni  projekti u Novom Pazaru realizuju, a da je nekoliko njih već pri kraju.  Hasanović dodaje da je za sutra planirano da u prvom delu ulice bude postavljen jedan sloj asfalta, a drugi sloj već u četvrtak, nakon čega će se u tom delu odvijati saobraćaj.

Radovima u Ulici generala Živkovića prethodila su mnoga iskopavanja duž cele ulice . Hasanović podseća da je dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža zamenjena, te da se svi  radovi izvode  u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život građana Novog Pazara.

Rekonsturkcija  ulice generala Živkovića, koja je jedna od najprometnijih u gradu, koštala je oko 130 miliona dinara.

Hasanović je je podsetio da je u toku novi tender asfaltiranja ulica,  koji traje do 8.novembra. Na uređenju gradskih ulica radilo se I danas na više lokacija.

 

Podeli