DruštvoVesti

Infrastukturni bum, od početka godine 19 ulica pod asfaltom

Asfaltirana je još jedna ulica u Novom Pazaru.

435 metara je pod asfaltom u Kopaoničkoj ulici. Ovaj posao vredan je 13 miliona dinara.

Meštani te ulice napokon su dočekali da asfaltom stižu do glavnog puta kod banjske petlje.

Asfalterskim radovima prethodilo je kompletno uređenje.

Urađena je kanalizacija, kišna kanalizacija, a kompletno su promenjene i vodovodne cevi. Stare su zamenjene novim. Urađena je i javna rasveta.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika zaduženog za infrastrukturu i investicije, Nihada Hasanovića tokom proteklih godina lokalna vlast ulagala je maksimalne napore da odgovori potrebama građana i izađe im u susret.

“Radimo u celom gradu. Želja nam je da meštani u svakom naselju osete i dobiju bolje životne uslove. Naši građani to zaslužuju, a mi smo njihov servis, da saslušamo njihove potrebe i odgovorimo na njih koliko smo u mogućnosti. U prilog tome govori i ova građevinska sezona u kojoj je do sada 19 ulica kompletno asfaltirano i uređeno. Takav tempo je aktuelan poslednjih 13 godina. Radimo bez prekida, u kontinuitetu. Do kraja ove godine još mnogo toga će biti urađeno. Sve radove finansira Grad Novi Pazar i reč je o budžetskim sredstvima” objašnjava Hasanović koji naglašava da se, uprkos ekonomski teškoj godini i sezoni za izvođače, svi planirani poslovi u roku privode kraju.

Žitelji Kopaoničke ulice danas kažu imaju razloga za slavlje. Uslovi u tom naselju ranije su, tvrde, bili nepodnošljivi. Sada je daleko bolje kako za njih, tako i radnike brojnih privatnih firmi koje se nalaze u tom delu grada.

Podsetimo, ranije su asfaltirani i ostali kraci  ulice.

U Novom Pazaru aktivno je više gradilišta. Trenutno se radi u ulicama Deževskoj i 425 u Selakovcu.

Ovih dana za asfalt se pripremaju kraci ulica Rifata Burdževića, prema Velikom groblju, Ruđera Boškovića, te Narodnog Fronta.

Mašine će ovih dana biti u gotovo svim naseljima. Radiće u  ulicama 37. Sandžačke brigade, Milorada Radulovića, krak prema Ulici Kej Skopskih žrtava, te u Vojkovačkoj u Šutenovcu.

Istovremeno, radovi u Ulici generala Živkovića svakodnevno napreduju, te se očekuje da, infrastukturno najznačajniji i veliki projekat, u roku bude završen.

 

Senada Kalić

 

Podeli