Otvorena izložba Aide Camović

U  Galeriji Multimedijalnog centra  otvorena je peta samostalna izložba slika i crteža novopazarske umetnice Aide Camović. Radovi će biti dostupni ljubiteljima likovne umetnosti do 3. aprila.

Mlada Novopazarka Aida Camović je osnovne studije završila 2018. godine na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2019. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu, u klasi profesora Radomira Kneževića. Članica je ULUSa, SULUa i Udruženja slikara i ljubitelja slikarstva “Kornjača”, učesnica dve kolonije. Učestvovala na skoro 30 kolektivnih, a ovo joj je peta samostalna izložba.

Na otvaranju je govorila urednica programa Galerije MMC, Amra Hodžić Jejna

“Slikarka nam otvara prozor u svoj intimni svet poetskog i metaforičnog gde svaka ukrasna biljka predstavlja jedan mladi život, a svaki prozor ograničenu otvorenost ka spoljašnjem svetu. Botanički motivi izgrađuju vizuelne vokabulare koji stvaraju neraskidivu sponu između živog i neživog, hladnog spoljašnjeg sveta i unutrašnjosti toplog doma. Ona ih predstavlja na jedan pojednostavljen, geometrijski ispravljen način, koristeći pastel u kreiranju lineranih površina”, rekla je između ostalog Hodžić Jejna.

Radovi će biti izloženi u Galeriji Multimedijalnog centra do 3.aprila.

 

Podeli