DruštvoVesti

Počela prijava mladih za program “Moja prva plata”

Novopzarrska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje na drugom je mestu, odmah posle Beograda, po broju prijavljenih poslodavaca za program “Moja prva plata. Druga faza u kojoj se prijavljuju nezaposleni starosti do 30 godina počela je juče I trajaće do 31.oktobra.

Programom “Moja prva plata” mladima bez radnog iskustva omogućava se da obave praksu na konkretnim poslovima. Na taj način steći će znanja, veštine i kompetencije za rad te povećati mogućnosti za zapošljavanje. Portparolka filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Pazaru Aida Bojadžić istakla da je uspešno završena prva faza programa u kojoj je prijavljeno rekordnih 1900 poslodavaca sa teritorije Novog Pazara I Tutina.

Druga faza programa počela je od 3.oktobra I namenjena je nezaposlenim licima, koji se mogu prijaviti preko portala, gde će dobiti sva uputstva.
Uslovi za učešće u programu “Moja prva plata” je da se mladi nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, da kandidiati imaju do 30 godina, da nisu učestvovali u program “Moja prva plata” u poslednje dve godine, I da nemaju radnog iskustva za pozicije za koje su se prijavljivili ili ako imaju da je to manje od šest meseci. Konačan odabir lica vrše poslodavci na portalu Moja prva plata.

Realizacija programa „Moja prva plata” otvara mladima mogućnost za ulazak u željenu kompaniju i pruža im priliku da po završenom osposobljavanju dobiju prvi ugovor o radu.

Podeli