Sport

Novi Pazar domaćin “devetke” za šampionat države

Novi Pazar će predstojećeg vikenda biti poprište petog po redu turnira za ovogodišnje Prvenstvo Srbije u disciplini devetka.

Očekuje se dolazak gotovo svih najboljih domaćih igrača, a domaćin ima aduta u bronzanom mlađem senioru sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Laškom Harisu Trtovcu.

“Prvi put smo domaćini državnog šampionata za seniore. Nikada nisam pobedio na tom takmičenju, pa imam dodatni motiv. Prve dve godine ovde su se nadmetali najbolji juniori Srbije. Tu sam osvojio prvo mesto”, rekao je Trtovac.

“Očekujem da zadržim vrhunsku formu, a za razliku od ranijih takmičenja u Novom Pazaru ovog puta se neću trošiti po pitanju organizacije. Sezonom sam prezadovoljan. Želim da nastavim u istom stilu”, dodao je on.

Tehničku organizaciju potpisuju Srpska bilijar asocijacija i novopazarski Sportski savez. Igraće se na osam stolova u Bilijar klubu 262 i Sportskom centru Ivent (Event).

“Tu smo da pomognemo u tehničkom delu. Bilijar klub 262 je u začetku i potrebno je da se ispune neke administrativne stvari kako bi postao član našeg saveza i dobio benefite koji ga sleduju”, naveo je Enver Gusinac iz gradskog Sportskog saveza.

Prvi mečevi zakazani su za subotu od 10 časova, a od broja igrača zavisi da li će se igrati samo u subotu ili tokom oba dana vikenda.

M. Minić

 

Podeli