DruštvoVesti

DUNP: Nova šansa za 334 brucoša

Prijavljivanjem kandidata na  Državnom  univerzitetu  u  Novom  Pazaru   danas je počeo drugi rok za upis na prvu godinu studija.  Ovo je prilika da do indeksa dođe ukupno 334 brucoša: 177 na budžetu i 157 na samofinansiranju.

Broj slobodnih mesta, zavisno od departmana,  prilično je različit, tako da, recimo, na Departmanu za prirodno-matematičke nauke  ima  114 slobodnih mesta, на Departmanu za tehničko-tehnološke  nauke  u septembru može da se upiše 61, a na Departmanu za filološke nauke 48 brucoša.

Na pravnim naukama drugu šansu za upis može da ostvari 35 kandidata,  po 28 mesta ima na departmanima za filozofske i biomedicinske nauke, a na ekonomiji 10.

Prijavljivanje  kandidata  trajaće   i  sutra, a prijemni ispiti polagaće se 5.i 6. septembra.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid. Zbog toga fotokopije dokumenata ne mora da budu overene. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Izvor: DUNP

 

Podeli