DruštvoVesti

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine i Grada Novog Pazara o međusobnoj promociji i saradnji

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Vojvodine borave u Novom Pazaru. Na sastancima u Gradskoj upravi bilo je reči o ranije dogovorenoj manifestaciji ”Dani Vojvodine u Novom Pazaru”, kao i o detaljima o nastupu Grada Novog Pazara na predstojećem Sajmu turizma u Novom Sadu. Prijem je organizovan u Kabinetu gradonačelnika.

Sa predstavnicima evropske prestonice kulture iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam: magistrom Milanom Jarićem, podsekretarom Slobodanom Arsenijevićem i narodnom poslanicom u Skupštini Vojvodine Rajkom Vujović, o međusobnoj promociji i saradnji u Kabinetu gradonačelnika Novog Pazara razgovarali su: zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković, pomoćnik Nihad Hasanović i načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić. U povodu organizovanja ranije dogovorenih manifestacija, otkrivaju se i novi vidovi saradnje. Prema mišljenju pomoćnika pokrajinskog sekretara posebno zanimljiva je ona u domenu turizma, s obzirom na različitu prirodnu konfiguraciju dve regije.

”Razgovarali smo o više nivoa saradnje između Novog Pazara i Vojvodine. Utisci su sjajni! Međutim, ovo nisu prvi utisci, gde smo mi videli da se između ove dve regije mogu uspostaviti i privredne veze, koje već postoje, ali u ovom okviru saradnje između Pokrajinske vlade Vojvodine i Grada Novog Pazara mi otkrivamo i neke nove vidove saradnje”, izjavio je nakon sastanka pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam AP Vojvodine mr Milan Jarić.

Sagovornici su se usaglasili da će tešnja saradnja u oblasti turizma između dve multikulturalne regije doprineti produbljivanju i unapređenju saradnje u svim drugi oblastima.

S.Lj.

 

Podeli