DruštvoVesti

Radni sastanak: Precizirani detalji buduće saradnje

Sa gostima iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam iz Novog Sada održan je i radni sastanak u širem sastavu u Gradskoj upravi. Na sastanku su precizirani detalji organizovanja dogovorenih nastupa na manifestacijama u Novom Pazaru i Novom Sadu.

Izrazivši zadovoljstvo što je Grad Novi Pazar imao priliku da ugosti visoku delegaciju Izvršnog veća Vojvodine, član Gradskog veća Novog Pazara Mirsad Jusufović je naglasio značaj predstavljanja grada na Sajmu turizma u Novom Sadu, što će, osim benefita za turističke radnike dodatno zbližiti dve mulitikulturalne regije.

”Jedan od najvećih sajmova, posle beogradskog je sajam u Novom Sadu, gde želimo da predstavimo grad, ali i da naše agencije sa onima iz Novog Sada sklope konkretne aranžmane. Želimo da formiramo taj proizvod ”produženog vikenda” ovde gde bi ljudi iz Vojvodine dolazili na dva tri dana u Novi Pazar, obilazili grad, ali i prirodu u okolini. Sve će to na neki način, s jedne strane zbližavati ta dva regiona u ovoj državi, a s druge strane imati jedan dobar finansijski benefit za turističku privredu Novog Pazara i čitave regije”, izjavio je član Gradskog veća Novog Pazara Mirsad Jusufović.

Kako je dogovoreno, manifestacija ”Dani Vojvodine u Novom Pazara” trebalo bi da bude dodatno oplemenjena sadržajima kulturološki najbogatijeg dela zemlje.

U konkretizaciji planova za organizaciju važnih manifestacija na sastanku u proširenom sastavu učestvovali su i predstavnici regionalne, ali i gradske Turističke organizacije, novopazarskog Kulturnog centra, Regionalnog pozorišta, dvorane Pendik, Kancelarije za mlade i Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA.

S.Lj.

 

Podeli