DruštvoVesti

Jarić u Dnevniku: ”Zajedništvo je ključna reč”

Pomoćnik pokrajinskog sekretara, mr Milan Jarić gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar kazao je da je današnja, radna poseta, još  jedna potvrda dobre dugogodišnje saradnje institucija, te da postoji prostor da ona bude proširena i intenzivirana, naročito na polju privrede i turizma.

Novi Pazar predstaviće svoje, ali i potencijale ovog kraja na predstojećem Sajmu turizma u Novom Sadu, koji se održava od 17. do 19. novembra.

”Došli smo na ideju da pozovemo Novi Pazar, da pozovemo turističke radnike i generalno privredu Novog Pazara da se predstavi na toj trodnevnoj manifestaciji koja je jeda od dve najznačajnije u oblasti turizma u Srbiji” objašnjava Jarić i ističe da je povezivanje od izuzetne važnosti imajući u vidu da Sandžak raspolaže ozbiljnim privrednim ali i turističkim potencijalima.

”Važno je da se na jednoj institucionalnoj i organizovanoj promociji se to predstavi i naš je zadatak da vam pmognemo da se vi predstavite i kao privreda i kao turistički potencijal na našem Novosadskom sajmu” kazao je on.

Istovremeno, Vojvodina i Novi Sad predstaviće se u Novom Pazaru, a u tom cilju odražno je više značajnih sastanaka sa predstavnicima relevantnih ustanova i institucija.

”Verujem da će to ovde naići na dobar prijem i da će ljudi biti u prilici da se informišu i bolje upoznaju sve ono što nudi ravnica, odnosno Vojvodina, i siguran sam da će sve ovo prerasti u tradiciju i da ćemo zajedno i kao region naći načina da napravimo objedinjenu i kompletnu ponudu, naročito za strane turiste. Današnji razgovori su bili izuzetno sadržajni i uskoro ćemo svedočiti realizaciji zajedničkih ideja i projekata” naglašava pomoćnik pokrajinskog sekretara, mr Milan Jarić.

Podsetimo, u Novom Pazaru boravi delegacija koju čine predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Parlamenta. Tokom dana održani su brojni sastanci, a sve u cilju međusobne saradnje, privrednog povezivana, te promocije u oblasti turizma.

Sa pomoćnikom pokrajinskog sekretara, mr Milanom Jarićem razgovarala je urednica informativnog programa Senada Kalić.

Podeli