Otvorena Letnja scena u Gradskom parku

Sino─ç je u Gradskom parku sve─Źano otvorena Letnja scena, projekat koji su Turisti─Źka organizacija i Grad Novi Pazar realizovali uz podr┼íku Vlade Republike Srbije i Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija. Tim povodom, na novootvorenom kulturnom prosotru organizovan je bogat kulturno – zabavni program.

Gradski park i gradska tvr─Ĺava u Novom Pazaru bogatiji su za jo┼í jedan kulturni sadr┼żaj. Na radost kulturnih poslenika pre svega, ali i svih gra─Ĺana i gostiju Novog Pazara, kojih ─çe, kako se o─Źekuje, biti sve vi┼íe, letnja scena bi─çe novo mesto okupljanja radi razli─Źitih kulturnih performansa.

U ime Turisti─Źke organizacije Novi Pazar prisutne je pozdravio direktor Dejan Belojica, a u ime Grada Novog Pazara pomo─çnik gradona─Źelnika Ensar ┼ákrijelj. Posebno isti─Źu─çi ┬áva┼żnost projekata u starom delu grada ┼ákrijelj je podsetio da je pre dve godine na otvaranju rekonstruisane ┬ábiblioteke tada┼ínji ministar turizma Rasim Ljaji─ç, najavio da ─çe ovaj prostor biti ”muzej na otvorenom”. To, kako je naveo, potvr─Ĺuje realizacija brojnih projekata.

U kulturno- zabavnom delu programu na sve─Źanom otvaranju Letnje scene nastupali su: operska peva─Źica Mubera ┼ákrijelj, Hor Isa Beg, peva─Źke grupe Ra┼íanke i Ra┼íankice i kao i glumice Lemana Binjo┼í i Kristina ┼Żivani─ç.

S.Lj.

 

Podeli