SportVesti

SIM: Fudbalerke Novog Pazara vicešampionke

U Vrnjačkoj Banji završeno je Državno finale devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Poznati su svi putnici za Split, gde će se tradicionalno održati Međunaronda završnica.

Poslednjih dana završnice Igara u Srbiji održane su finalne utakmice najmasovnijeg amaterskog turnira u malom fudbalu u Evropi, Coca Cola kupa. Najprijatnije iznenađenje ovog turnira bile su devojčice iz ŽFK “Novi Pazar”. Iako nisu uspele da se plasiraju na Međunarodnu završnicu, devojčice iz Novog Pazara pobrale su simpatije svih SIMOVACA. Zagrljaji posle utakmice sa šampionkama turnira, fudbalerkama ŽFK “Napredak” iz Kruševca, jedna su od najlepših slika ovogodišnjeg Državnog finala. Pazarke su turnir počele pobedom nad ekipom ŽFK “Radnički” iz Kragujevca i to posle izvođenja penala, rezultat je bio 3:2. I finale su devojčice iz Pazara odigrale odlično, napadale, imale više stopostotnih šansi za gol, ali su Kruševljanke uspešno realizovale jedan napad, povele i do kraja utakmice uspele da sačuvaju prednost i pobede rezultatom 1:0.

Finalne utakmice Coca Cola kupa koje su odigrane u SC „Ibar“ u Kraljevu pratio je Dragiša Binić, legenda Crvene Zvezde u društvu predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marije Mihajlović, gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića i predsednika opštine Arilje Predraga Maslara. Novopazarkama medalje je uručio regionalni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić. U utakmici je uživao i generalni direktor kompanije Coca Cola HBC Svetoslav Atanasov koji je istakao da kompanija Coca Cola zajedno sa Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nekoliko godina unazad radi na promociji đenskog fudbala. Atanasov je čestitao devojčicama iz ŽFK “Novi Pazar” na postignutom uspehu, jer očigledno je da su vredno radile i trenirale, imajući u vidu da je klub u Novom Pazaru osnovan krajem novembra prošle godine.

Iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih poručili su da su ponosni što su deo uspešnog početka ženskog fudbala u Novom Pazaru i što je upravo finale Coca Cola kupa najveći uspeh koji su ove devojčice postigle do sada. Čestitke su upućene i treneru Hajrudinu Nuhoviću i koordinatorki Igara u Novom Pazaru Aldini Međedović Hodžić.
Finalni turniri Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održani su u deset sportskih disciplina u kojima se SIMOVCI tradicionalno takmiče: stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku, atletika, odbojka, basket 3×3, tenis, šah, „Lino između dve vatre“ i mali fudbal za mlađe generacije i Coca Cola kupa za dečake i devojčice 2006. godište i mlađe. Na Međunarodnu završnicu u Split, od 15. do 20. avgusta putuju deca iz preko dvadeset mesta širom Srbije. U Split stižu i SIMOVCI iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

 

Podeli