Policijska uprava Novog Pazara obele┼żila Dan Ministarstva, Dan policije i slavu

Policijska uprava u Novom Pazaru je prezentacijom policijskih i vatrogasnih vozila, ali i opreme obele┼żila ┬áDan Ministarstva unutra┼ínjih poslova,Dan policije i slavu.Obele┼żavanju ovog policijskog praznika priklju─Źili su se i predstavnici Odeljenja za vanredne situacije i Kancelarije za mlade.

Cve─çe je polo┼żio na─Źelnik novopazarske policije Nermin Ljaji─ç sa najbli┼żim saradnicima ispred plo─Źe sa imenima sedam policijskih slu┼żbenika iz Novog Pazara koji su od 1994. go 2001. godine izgubili ┼żivote tokom obavljanja slu┼żbenih zadataka.

Policijska i vatrogasna oprema privukla je pa┼żnju brojnih Novopazaraca, a najvi┼íe mali┼íana iz Pred┼íkolske uprave ÔÇťMladostÔÇŁ i u─Źenika ni┼żih razreda ovda┼ínjih osnovnih ┼íkola.

Osim vozila i motora, me─Ĺu opremom su bile automatske pu┼íke, pi┼ítolji, panciri, za┼ítitne kacige, a posetioci su upoznali i Gotija, obu─Źenog policijskog psa za otkrivanje narkotika, jednog od najboljih u Srbiji.

Major policije Sanja Milo┼íevi─ç rekla je novinarima da je ovo bila prilika da gra─Ĺanima uka┼żu da su uvek tu za njih i da im njihova podr┼íka mnogo zna─Źi.

ÔÇťProslavi na┼íeg dana, uz nas, najvi┼íe su se obradovali mali┼íani, kojima smo pokazivali vozila, imali su prilike da u─Ĺu u njih i da pu┼ítaju rotaciju. Razgovarali su sa nama, postavljali nam mnogobrojna pitanja, a mi smo im ukazali na to da vode ra─Źuna kada prelaze ulicu, da budu dobri drugari i da ─Źuvaju jedni drugeÔÇŁ, rekla je Milo┼íevi─çeva.

Obele┼żavanju ovih va┼żnih policijskih praznika ove godine prvi put su se priklju─Źili predstavnici Odeljenja za saobra─çaj pri lokalnoj samoupravi i Kancelarija za mlade.

ÔÇťNa poligonu za mali┼íane pokazali smo na┼íim najmla─Ĺim sugra─Ĺanima kako najbezbednije da idu od ku─çe do ┼íkole, prodavnice, trafike ili igrali┼íta, najbezbednijim putem, prate─çi horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. U─Źili smo ih da pa┼żljivo gledaju na levu i desnu stranu i da polako, laganim korakom do─Ĺu do bezbedne trake i ┼żeljenog mestaÔÇŁ, rekla je Dina Iki─ç, iz Kancelarije za mlade.

 

Podeli