KulturaVesti

Tribina o istoriji pazarskog roka

”Pazarski rok ā€“ istorija i putevi” naziv je tribine koja je održana u novopazarskom muzeju Ras u okviru obeležavanja 70 godina muzeja u Novom Pazaru. Tribinu je pratio veliki broj gostiju, a druženje i razgovori o muzičkoj sceni nastavljeni su nakon tribine u dvoriÅ”tu muzeja.

O proÅ”losti, prvim novopazarskim bendovima i njihovim uspesima, danaÅ”njoj muzičkoj sceni i planovima za budućnost muzike u Novom Pazaru, na tribini su govorili: bubnjar Hakija Hafuzi, gitarista i vokal Tigrin Kačar, klavijaturista Redžep Ćorović, basista Vladimir Profilović i vokalni muzičar Mirza Latifović. Moderator je bila istoričarka umetnosti Svetlana Čeković, a tribinu je otvorio direktor Muzeja Fuad Baćićanin.

Pre 10 godina, u izdanju Muzeja ”Ras” Novi Pazar izdata je monografija ”FBT files ā€“ istorija rok muzike u Novom Pazaru” autorke Svetlane Čeković. Najavljeno je i novo, proÅ”ireno izdanje monografije sa tekstovima o aktuelnoj muzičkoj sceni.

Putem video linka na tribini su učestvovali, iznoseći svoje viđenje lokalne muzičke scene: gitarista i klavijaturista Mirza Redžepagić, vokal Rifat Rifatović i Dino Mrki Muratović, a uživo je nastupala Džana Jandrić.

S.Lj.

 

Podeli