Tribina o istoriji pazarskog roka

”Pazarski rok ÔÇô istorija i putevi” naziv je tribine koja je odr┼żana u novopazarskom muzeju Ras u okviru obele┼żavanja 70 godina muzeja u Novom Pazaru. Tribinu je pratio veliki broj gostiju, a dru┼żenje i razgovori o muzi─Źkoj sceni nastavljeni su nakon tribine u dvori┼ítu muzeja.

O pro┼ílosti, prvim novopazarskim bendovima i njihovim uspesima, dana┼ínjoj muzi─Źkoj sceni i planovima za budu─çnost muzike u Novom Pazaru, na tribini su govorili: bubnjar Hakija Hafuzi, gitarista i vokal Tigrin Ka─Źar, klavijaturista Red┼żep ─ćorovi─ç, basista Vladimir Profilovi─ç i vokalni muzi─Źar Mirza Latifovi─ç. Moderator je bila istori─Źarka umetnosti Svetlana ─îekovi─ç, a tribinu je otvorio direktor Muzeja Fuad Ba─çi─çanin.

Pre 10 godina, u izdanju Muzeja ”Ras” Novi Pazar izdata je monografija ”FBT files ÔÇô istorija rok muzike u Novom Pazaru” autorke Svetlane ─îekovi─ç. Najavljeno je i novo, pro┼íireno izdanje monografije sa tekstovima o aktuelnoj muzi─Źkoj sceni.

Putem video linka na tribini su u─Źestvovali, iznose─çi svoje vi─Ĺenje lokalne muzi─Źke scene: gitarista i klavijaturista Mirza Red┼żepagi─ç, vokal Rifat Rifatovi─ç i Dino Mrki Muratovi─ç, a u┼żivo je nastupala D┼żana Jandri─ç.

S.Lj.

 

Podeli