KulturaVesti

Otvorena izložba grafika Harisa Ličine ”Slobodan pad”

U Galeriji MMC u Novom Pazaru otvorena je izložba grafika novopazarskog autora Harisa Ličine. Njegova sedma samostalna izložba, prva u Novom Pazaru, nosi naziv ‘’Slobodan pad’’ i likovnoj publici biće dostupna do 25.juna.

Izložba je rezultat dvogodišnjeg master istraživanja. Haris je na grafičkom odseku istraživao figuru unutar prostora sa osnovom iskonskog straha od pada.

”Strah je na paradoksalan način bio neki vid pogonskog goriva, ali ono što je održalo samo istraživanje jeste bila želja za preokretom, metamorfozom i preokretom; želja da se strah od pada transformiše u slobodan pad , s akcentom na slobodan. Ako bih sad morao da rezimiram i apstrahujem celu ideju izložbe u jednu rečenicu – Ako padamo – padajmo slobodno”, izjavio je autor Haris Ličina.

Haris Ličina rođen je u Novom Pazaru. Osnovne studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na odseku Grafika, a potom i Grafički dizajn. Diplomirao je prošle godine na master studijama u klasi Suzane Vučković. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

S.Lj.

 

Podeli