DruštvoVesti

”Merhamet” i ”One nation” nastavljaju da pomažu

Muslimansko humanitarno društvo ”Merhamet Sandžak” i britanska humanitarna organizacija ”One Nation” obezbedili su humanitarne pakete za sto porodica slabijeg imovnog stanja. Zahvaljujući njihovoj uspešnoj saradnji, koja traje već tri godine, svakog meseca organizuje se podela humanitarnih paketa.

Uspešna saradnja biće nastavljena i tokom 2023. godine, najavljuju iz Merhameta. Osim humanitarnih paketa koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu, u toku je podela ogreva i garderobe.

”Već treću godinu u kontinuitetu ”One Nation” i ”Merhamet” sarađuju kako bi pomogli građanima Sandžaka. Razvili smo dobru saradnju i ona daje rezultate. Ovo je prva podela u ovoj godini i sastoji se od namirnica i higijenskih sredstava. Nadamo se da će ova saradnja trajati još dugi niz godina”, izjavio je predsednik MHD ”Merhamet Sandžak” Ismet Suljović.

S obzirom na ekonomsku krizu i inflatorna kretanja, sve su veće potrebe stanovništva za ovakvom vrstom pomoći.

Osim sa humanitarnom organizacijom ”One Nation”, ”Merhamet Sandžak” sarađuje i sa dijasporom iz Nemačke, uz čiju pomoć obezbeđuje kvalitetnu garderobu za svoje korisnike. Inače, Merhamet Sandžak je jedina humanitarna organizacija na ovim prostorima, koja uspeva u kontinuitetu svakog meseca da obezbedi pomoć za stotinu porodica.

S.Lj.

 

Podeli