SportVesti

Promovisana „Didaktika –savremeni tokovi“

„Didaktika –savremeni tokovi“, autora Sefedina Šehovića i Filduze Prušević Sadović prezentovana je u Narodnoj biblioteci Dositej Obradović. Kako su istaklli autori, reč je o načunoj studiji, koja je obuhvatila inovativne modele u nastavi.

“Do sada je objavljeno kod nas i u  inostranstvu niz dela pod nazivom Didaktika, to je već stari tadicionalni naziv za pedagošku dispciplinu, koja se bavi intelektualnim potencijalnom čoveka učenju i poučavanju. Zato smo mi u skladu sa novim zadacima, zahvetima savremene didaktike za drugu polovinu 21.veka pronašli  jedan adekvatav  naziv “Didaktika- savremeni tokovi. Dakle počećemo u skaldu sa novim zadacima koji se odnose na elektronsko učenje, elektronske obrasce i modele učenja, odnosno na digitalnu školu, digitalnu didaktiku koja je predvorju budućnosti”, rekao je jedan od autora prof.dr Sefedić Šehović.

“To je jedna naučna studija na kojoj smo radili više od tri godine obuhvata savremene teoretske pravce u didaktici,  inovativne modele i mislimo da će biti jako korisna studija, koja će kako teoretski tako i praktično poslužiti učiteljima nastavnicima i svima onima koji se bave nastavom. Želja nam je bila da damo svoj doprinos u unapređenju nastave i obrazovnog sistema i ja se nadam da smo jednim delom uspeli u tome”, rekla je druga autorka Filduza Prušević Sadović.

Osim autora, na prezentaciji su govorili I profesor doctor  Redžep Škrijelj I docent doktorka Alma Trovac.

Podeli