Sport

FK Novi Pazar: Plašimo se da neko pokušava da nas izbaci iz lige

Čelnici Fudbalskog kluba Novi Pazar saopštili su večeras da su od Fudbalskog saveza Srbije dobili dopis u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera tog superligaša učestvovalo u nameštanju rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara i da se plaše da se iza svega krije namera da se taj klub izbaci iz Super lige Srbije.

“Kao ključni dokaz navodi se pad kvota na kladionicama na dan utakmice u Surdulici. Uprava kluba održala je sastanke sa etiketiranim igračima, koji najoštrije demantuju da su se kladili, a pogotovo da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Oni su izričiti u nameri da angažuju advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje. Spremni su da idu na poligraf i da iskoriste sve instance i u državi i van nje, kako bi se utvrdila puna istina”, navodi se u saopštenju Novopazaraca.

Meč Radnik – Novi Pazar odigran je 11. aprila u Surdulici, a domaći tim pobedio je sa 2:0.

“Upravni odbor Novog Pazara insistiraće na utvrđivanju svih činjenica jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi i da se na taj način klub izbaci iz Super lige”, istakli su u pazarskom klubu.

Oni su dodali da su obezbedili sredstva za premiranje svojih igrača na svakoj utakmici u završnici prvenstva.

“Premije u istoriji kluba nisu bile veće. Utoliko su čudnije optužbe na račun petorice naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima, s kojima klub nikada nije imao problema”, naveli su u superligašu iz Novog Pazara.

Novi Pazar u utorak od 16 časova gostuje lazarevačkoj Kolubari, u meču trećeg kola plej-auta za opstanak u Super ligi Srbije.

M. Minić

 

 

Podeli