DruštvoEkonomijaVesti

Er Srbija otvorila letnju čarter sezonu

Er Srbija je otvorila letnju čarter sezonu 2022. godine letovima između Beograda i Hurgade, ka kojoj je u aprilu planirano skoro 30 letova.

Ova  nacionalna avio-kompanija u maju pokreće i prve čarter letove ka Turskoj, a od juna i ka drugim destinacijama.

U saradnji sa domaćim turističkim agencijama, Er Srbija planira da tokom aktuelne letnje sezone obavi više od 1.000 čarter letova ka popularnim destinacijama u Turskoj, Egiptu, Grčkoj, Italiji i Tunisu, saopštio je srpski avio-prevoznik.

Čarter saobraćaj Er Srbije se obavlja ka destinacijama koje su već dugi niz godina atraktivne domaćim turistima. Najpopularniji su letovi za destinacije u Turskoj – Antaliju, Bodrum, Dalaman i Alanju, a za njima slede Hurgada i Šarm el Šeik, kao i veliki broj grčkih ostrva, kao što su Krit, Rodos, Samos, Skijatos, Krf, Kefalonija, Kos i Zakintos.

Nakon gotovo tri godine pauze, u planu je i obnova čarter letova za Tunis i italijanske regije Siciliju i Kalabriju.

“Zadovoljstvo nam je što sa našim partnerima, turističkim agencijama, započinjemo obnovu čarter saobraćaja, a posebno nas raduje očekivani rast broja letova. Činjenica je da globalna dešavanja uslovljavaju nezabeležen porast cena avio goriva, samim tim i povećanje cena čarter letova, ali dobra vest je da se na tržištu mogu naći turistički aranžmani prilagođeni svačijem budžetu”, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Kako kaže, trenutna tražnja pokazuje da turisti već sada planiraju godišnje odmore na atraktivnim destinacijama do kojih lako mogu stići direktnim letovima iz Beograda i Niša.

Turska tradicionalno zadržava prvo mesto na listi najtraženijih letovališta, a kao drugi izbor putnika ističe se Egipat, destinacija koja beleži snažan rast iz godine u godinu.

Do ovih zemalja će sada moći direktno da se putuje i iz Niša, gde se očekuje značajan rast broja čarter letova.

Tokom predstojećih praznika planirano je više desetina čarter letova za Egipat i Tursku, kao i veliki broj turističkih grupa na letovima u redovnom sobraćaju, prvenstveno ka destinacijama na Mediteranu i kontinetalnom delu Evrope.

 

Izvor: Tanjug

Foto:  Air Serbia

Podeli