Servisne informacijeVesti

Voda stiže do potrošača u visinskim zonama

Zbog neodložnih radova na Hidroelektrani Pazarište, koje je danas izvodio Elektroras Novi Pazar, stanovnici visinskih zona bili su bez vode. Radovi su završeni i voda bi uskoro trebalo da stigne do potrošača u visinskim zonama i pre najavljenog roka. Sanacija kvara nije uticala na kvalitet vode, koja je, prema rečima nadležnih, hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

”Ovi radovi su bili neodložni i neophodni. Trebalo je da budu odrađeni ranije, ali smo pravili dogovor sa EPS-om da to bude u nekom momentu kada će biti najmanje opterećenje za građane”, kaže direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Gradimir Nedeljković.

Podseća da su predhodno sve pripreme odrađene, te da se o svemu vodilo računa. ”Bilo nam je najvažnije – naglašava Nedeljković – da bolnica predugo ne ostane bez vode, naročito Odeljenje za dijalizu,  da pacijenti ne bi trpeli.”

Radovi su tokom dana privremeno zaustavili protok vode iz elektrane prema vodozahvatu, što je značajno smanjilo nivo sirove vode na Filterskom postrojenju. To je glavni razlog što voda nije mogla da dođe do potrošača u visinskim zonama. Što se tiče kvaliteta, to se, naglašava Nedeljković, nikada ne dovodi u pitanje.

”Kvalitet vode je uvek isti, konstantno zadovoljavajući. Ovde samo dolazi do smanjenog obima, odnosno količine, a kvalitet je uvek na maksimalnaom nivou”, zaključuje Nedeljković.

S.Lj.

 

Podeli