RegionVesti

Biševac sa privrednicima Novog Pazara u posjeti Tešnju

TEŠANJ (RTV NP) – Delegacija Novog Pazara predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem, a koju su osim najuspešnijih privrednika našeg kraja činili i predstavnici Regionalne razvojne agencije Sandžaka “Seda” i Regionalnog inovacionog start up centra, u poseti je bosanskohercegovačkom privrednom gigantu, opštini Tešanj u Zeničko-dobojskom kantonu.

Delegaciju iz Sandžaka ugostili su načelnik Opštine Tešanj, Suad Huskić, predsednik Udruženja privrednika „Biznis centar“, Semir Kantić, potpredsednik udružrnja Senad Brka i članovi tog udruženja, najuspješniji privrednici Tešnja.
„Zahvaljujem načelniku Opštine Tešanj Suadu Huskiću, privrednicima Tešnja okupljenim oko organizacije „Biznis cenatar“. Tešanj je priveredno čudo regiona, primer privrednog razvoja i biće nam drago da uzvratimo gostoprimstvo. Povezivanje zajednica je dragoceno jer imamo različita iskustva a pored uslova za rad izuzetno je bitan ljudski faktor, dobar osećaj za biznis. Treba razmeniti iskustva i primeniti ih u lokalnim sredinama“, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući da je poseta prvi korak u uspostavljanju saradnje.

Načelnik Opštine Tešanj, Suad Huskić istakao je da je svaka saradnja lokalnih zajednica obostrano korisna.

„Koliko god je važno da se privrednici susreću, važno je da javni sektor ima komunikaciju, koja ne mora nužno ćekati na kontakte sa različitih nivoa vlasti. Iz svake saradnje među općinama mogu se naći dobri primjeri, naročito ako su ljudi povezani tradicijom, znanjem, vjeroispovešću, na ma koji drugi način. Zato nas raduje veza sa Novim Pazarom. Vjerujem da ćemo imati intenzivniju saradnju kojom ćemo jedni od drugih učiti i međusobno se unapređivati”.

Domaćin susreta u Tešnju je kompanija “Hifa-oil”, koja je najznačajniji privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini. Grupacija “Hifa-oil” zapošljava 800 ljudi, a ukupan ostvareni promet u prošloj godini iznosio je 423 miliona eura.

A. Nićiforović

 

Podeli