Sport

Teodora Simović pobednica polumaratona u Kruševcu

Teodora Simović pobedila je na sedmom polumaratonu u Kruševcu, koji je istovremeno bio i polumaraton za šampionat države, a na stazi od 21,1 kilometara ostvarila je vreme od 1:15,51 časova.

U muškoj konkurenciji Novopazarci Edin Mahmutović i Eldin Hujević zauzeli su drugo i četvrto mesto vremenima 1:17,59 i 1:23,56 časova.

U trci na 10 kilometara u Kruševcu u ženskoj konkurenciji pobedila je Novopazarka Mejra Mehmedović sa 37:25 minuta, dok je Nikola Mijailović završio kao drugoplasirani kod muškaraca vremenom od 32:19 minuta.

Osim toga, mladi takmičari Novog Pazara osvojili su tri prva, pet drugih i tri treća mesta u Kros ligi Centralne Srbije u Kraljevu.

Najbolji u svojim trkama bili su stariji junior Kabir Ziljkić, stariji pionir Aldin Ćatović i mlađi pionir Kaid Koca, dok su druga mesta zauzeli mlađi pionir Jahja Zukorlić, stariji pionir Samed Hadžić, mlađa pionirka Aiša Tahirović, Nerma Čebović kod trećih i Ahmed Zukorlić u nadmetanju prvih razreda osnovnih škola.

Treća mesta osvojili su stariji pionir Hamza Zukorlić, mlađa pionirka Saida Mušović i Aiša Zukorlić kod učenica četvrtih razreda osnovnih škola.

M. Minić

Podeli