Sport

Feniksu 17, a Šampionu dve vize za PS u karateu

Karatisti Feniksa osvojili su u Čačku šest prvih, četiri druga i šest trećih mesta na Kvalifikacijama za prvenstvo Srbije u kategorijama poletaraca, pionira i nada.

Prva mesta zauzeli su nade Strahinja Avramović i Kadir Islamović u kategorijama do 40 i 37 kilograma, a u pionirskom uzrastu Adian Fazlić (kategorija do 40 kilograma), Ena Međedović (40 kilograma) i Nika Roglić (kate klasa C), kao i Sena Sokolović kod poletarki (kate klasa C).

Druga mesta pripala su Aliju Fazliću u kategoriji do 30 kilograma i katašici B klase Hani Međedović u pionirskoj konkurenciji, dok su od poletarki isti rezultat ostvarile katašica iz C klase Kanita Smajović i ženska ekipa u katama.

Kao trećeplasirani u uzrastu nada takmičenje u Čačku završili su Elena Božović u kategoriji do 50 kilograma i muška ekipa u borbama, a kod pionira i pionirki to je uspelo muškoj ekipi u borbama, te Imranu Hasanoviću i Sari Međedović u kategoriji do 40 kilograma.

Poletarac Vasilije Ćirović bio je treći u katama D klase.

Feniks je izborio 17 viza za Prvenstvo Srbije predstojećeg vikenda u Smederevu.

Treće mesto zauzela je i nada novopazarskog Šampiona Sofija Kovačević u kategoriji do 54 kilograma, dok je Viktor Gvozdenović bio peti u istom starosnom uzrastu u kategoriji do 55 kilograma, a oboje će nastupiti na šampionatu države u Smederevu.

M. Minić

Podeli