PolitikaVesti

Radni sastanak SDP u Požegi izazvao veliko interesovanje

U Požegi, naselju u Novom Pazaru,  je održan radni sastanak članova i simpatizera najveće i najbrojnije vladajuće partije u Novom Pazaru, Sandžačke demokratske partije kome je prisustvovao njen osnivač Rasim Ljajić.

Tema sastanka bili su predstojeći parlamentarni izbori zakazani za 3.april 2022.godine. „Požega je mesto koje je prvo prepoznalo vrednosti i rad SDP još na davnim izborima 2004.godine kada je i dobila vetar u leđa baš iz Požege“, rečeno je na sastanku sa koga je upućen poziv svim meštanima da ponovo pruže podršku najboljima, Sandžačkoj demokratskoj partiji.

Predsednik Gradskog odbora SDP, Fahrudin Đekić  je zahvalio prisutnima što su došli u velikom broju da prisustvuju radnom sastanku, što su sve ove godine davali podršku i verovali u „njihovu partiju“ i kazao da će se zalaganjem lidera stranke Rasima Ljajića i kompletnog rukovodstva  Požega sigurno i dalje razvijati.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Muamer Bačevac na sastanku je prisutnima predočio koliko su važni predstojeći izbori i koliko je važno da SDP bude u republičkoj vlasti. Naglasio je da je jedina šansa za nastavak svega započetog, a to je pre svega istorijska šansa da Sandžak dobije Kliničko-bolnički centar, Klinički centar i Medicinski fakultet, da se izađe na izbore. Kazao je da je za ovaj region veoma bitan auto-put preko Pešeri koji je u pripremi za izgradnju kao i gasovod i naglasio da je u najavi još 200 miliona eura za ulaganje u infrastrukturu za sve  sndžačke  gradove.

Osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljaijić je takođe pristnima obajsnio značaj parlamentarnih izbora, predočio koliko će od njih zavisti dalji napredak i razvoj Novog Pazara pa i čitavog Sandžaka, koliko je bitno da više nikada neće biti narušen nacionalni identitet Bošnjaka jer je već izgrađen. Napomenuo je da se SDP više od decenije zalagala za bolje uslove života ljudi u ovom kraju i da su oni sigurno daleko bolji nego pre tog perioda i da se taj trend mora nastaviti. Podsetio je da, kada je SDP došla na vlast, zatečeno je smao 7 posto asfaltiranih puteva u Novom Pazaru a da je danas u većini naselja retkost videti makadamsku ulicu.

Ljajić je sa skupa uputio molbu građanima da ovo vreme do izbora što je ostalo dobro razmisle koliko su oni važni i izađu na gkasanje. To će biti garant da će odvde imati mnogo više predstavnika i u parlamentu i u vladi.

B.V.

Podeli