KulturaVesti

Promovisana knjiga “Zašto je Bosna a ne ništa” autora Nerzuka Ćurka

Knjiga pod nazivom “Zašto je Bosna a ne ništa” autora Nerzuka Ćurka promovisana je u novopazarskoj biblioteci “Dositej Obradović”. Promociji je prisustvovao veliki broj ljubitelja dobre pisane reči tako da je autor bio zadovoljan posetom.

“Naziv knjige se baš poklopio sa surovom stvarnošću u kojoj mi živimo, upravo u vremenu kada je Bosna suočena sa destrukcijama, sa idejama njenog povijesnog nestanka”, kazao je autor Nrzuk Ćurak. On je objasnio da u knizi pita, analizira, istražuje i predlaže mogućnost da BiH bude bolje, pristojnije i razložnije građansko društvo u kome će svi njeni identiteti moći da se u potpusnosti ostvare u punoći svog bića . Rekao je da se iskreno nada da je svojim pristupom i kritikom svih nacionalizama, i srpskog i hrvatskog i bošnjačkog ponudio jednu platformu za moguću Bosnu sa uverenjem da se nikada ne sme pristati na ideju koja se narodu prodaje i da je jedina moguća Bosna nacionalistička Bosna, odnosno podeljena Bosna.

Na promociji su o knjizi “Zašto je Bosna a ne ništa” govorili ispred Centra za kliničko istraživanje Amar Bahtijar, generalni izdavač za BiH Dragan Stojković i pisac i novinar Tomislav Marković.

B.V.

 

 

Podeli