RegionVesti

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori: Do devet sati glasalo 5,4 odsto birača

Parlamentarni izbori održavaju se danas u Crnoj Gori. U sedam sati otvorena su biračka mjesta, a građani će moći da glasaju do 20 sati.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori do devet sati glasalo je 5,4 odsto birača, odnosno 29.300 građana. Prema podacima te nevladine organizacije, na sjeveru Crne Gore do devet sati glasalo je 4,9 odsto birača, u centralnom dijelu šest, a na jugu 4,9 odsto.

Na parlamentarnim izborima 2016. godine u istom periodu glasalo je 6,5 odsto birača, a 2020. godine 14,3 odsto. Glasačko pravo na izborima ima 542.468 građana, a biračka mjesta otvorena su do 20 sati. Građani Crne Gore danas biraju između 15 izbornih lista. Građani će moći da glasaju na 1.162 biračka mjesta.

-Glasao predsjednik Jakov Milatović-

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović glasao je na biračkom mjestu u Univerzitetskom centru u Podgorici, javlja Anadolija.

On je kazao da je najvažnije da današnji dan prođe u miru i u skladu sa demokratskim standardima.

“Takođe, važno je da građani iskoriste svoje biračko pravo i da crnogorska Skupština reflektuje onu političku snagu koja postoji u Crnoj Gori. Očekujem da čim se konstituiše novi saziv parlamenta, da se nastavi proces konsultacija koji sam započeo i da već do kraja ljeta dođe do važnih imenovanja u pravosuđu i to će značiti važan korak naprijed za naš evropski put”, kazao je Milatović.

Anadolija

Podeli