DruštvoVesti

Senad Župljanin dobitnik priznanja “Oni su heroji” za 2021. godinu

Novopazarac Senad Župljanin jedan je od 10 pobednika konkursa “Oni su heroji” koji je  krajem prošle raspisala Kancelarija Evropske komisije u Srbiji. On se našao među nahumanijim ljudima  iz Srbije koji su tokom 2021. godine prepoznati kao heroji u lokalnim zajednicama.

Kako je Župljanin istakao za RTV Novi Pazar, nagradu nije očekivao ali se jeste obradovao i bio je ponosan što je bio jedini predstavnik Novog Pazara na dodeli ovog priznanja.

Zahvaljajujući Župljaninu u leto 2020. godine okupljeni su volonteri koji su neizmerno pomogli lekarima u Opštoj bolnici Novi Pazar u borbi protiv korona virusa u vreme kada je Novi Pazar bio najveće žarište ovoga virusa u regionu.

Senad Župljanin je zaposlen u Odeljenju za informisanje Gradske uprave Novi Pazar a priznanje koje je dobio obradovalo je i sve zaposlene u Gradskoj upravi.

U zvaničnoj čestitki na Fejsbuk stranici Grada Novog Pazara stoji : “Kada u svojim redovima imate heroja humanosti, čoveka koji dobročinstvom ostavlja trag i van granica naše zemlje, ponos ne samo da ne izostaje, već raste uporedo sa spiskom dobrih dela, svojstvenim herojima humanosti. Grad Novi Pazar izuzetno je ponosan je na svog Senada Senka Župljanina i zvanično proglašenog za heroja humanosti u 2021. godini, po rezultatima konkursa “Oni su heroji”. Uvereni da je priznanje samo podsticaj za nove podvige, želimo Senku Župljaninu da istraje na putu kojim korača, dajući fantastičan primer mladim generacijama” – stoji u čestitki Grada.

Još jednom je priča o humanosti i solidarnosti Novopazaraca posebno u teškim vremnima dobila priznanje,  a junak naše priče je primer kako se nesebično voli svoj grad.

Katarina Radović

 

Podeli