SvetVesti

Ruska vojska nastavila ofanzivne operacije

Ruska vojska je nastavila ofanzivne operacije zbog “nespremnosti Ukrajine da utiče na nacionaliste ili produži primirje”, saopštio je zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, prenosi Izvestija.

“Zbog nespremnosti ukrajinske strane da utiče na nacionaliste ili produži prekid vatre, ofanzivna dejstva su nastavljena od 18 časova (16 po srednjoevropskom vremenu). Jedinice Oružanih snaga Rusije napreduju na širokom frontu”, navedeno je u saopštenju.

Iz Moskve optužuju Kijev da je odbio da otvori humanitarne koridore u Harkovu i Sumi, te da su u ovim gradovima, kao i na pravcima Volnovaka i Marijupolja nacionalisti sprečili evakuaciju civilnog stanovništva.

Konašenkov je istakao i da su Oružane snage Rusije preuzele kontrolu nad naseljima Mala Tokmačka, Marfopolj, Remarka, Novokarlovka, Orlinskoje, Volodino i Malinovka.

Kaže da je ruska vojska od početka specijalne vojne operacije uništile više od 2.100 vojnih objekata Ukrajine.

Konašenkov je naveo da je uništeno i 69 aviona na kopnu i 21 avion u vazduhu, 748 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 76 višecevnih bacača raketa, 274 artiljerijskih oružja i minobacača, 532 jedinice specijalnih vojnih vozila, kao i 59 bespilotnih letelica…

(Izvestija, RIA Novosti)

Podeli