PolitikaVesti

Hamzagić: Autoritet Rasima Ljajića i politika SDP-a jedini garant za boljitak Tutina

Na juče održanoj sednici OO Sandžačke demokaratske partije u Tutinu formiran je izborni štab za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore.

Kako je rekao predsednik OO SDP Tutin Besim Hamzagić na čelu štaba je Enes Čolović, prema njegovim rečima, vrsni poznavalac izborbnih procesa, a u Sandžačkoj demokratskoj partiji je od njenog osnivanja.

”Kako je poznato naša stranka je sklopila dobar sporazum sa SNS-om, a suština te koalicije je ekonomski razvoj Sandžaka kroz direktna ulaganja države u ove krajeve, a koja su od egzistencijalnog značaja za budućnost i opstanak na ovim prostorima” kazao je Hamzagić.

On je naglasio da će SDP imati veće učešće u vlasti  nego do sada.

”Ovo je šansa za naš grad  koju ne smemo da propustimo, zato Tutinci treba da podrže ovu listu iz mnogo razloga. Poznato je sa kakvim problemima se suočava Tutin, od vodo i elektrosnabdevanja, preko slabe komunalne  i putne infrastrukture. Javne institucije i institucije od javnog značaja su oronule ili ih prosto nema i sve su to problemi koje je nemoguće rešiti bez pomoći države, jer je potrebno u njihovo rešavanje uložiti velika sredstva. Jedini garant za relizaciju postojećih projekata, kao i budućih investicija od strane centralnih vlasti  prema Tutinu, je autoritet našeg lidera Rasima Ljajića i politika koju je trasirala Sandžačka demokratska partija. Zato je veoma važno da Tutinci daju podršlku ovoj listi. Ukoliko želite nešto da uradite za ovaj grad, sad je trenutak da podržite ovu listu” poručio je Hamzagić.

On je podsetio da je u Novi Pazar u proteklom periodu uloženo preko 100 miliona evra.

”Dobio sam čvrsta obećanja od našeg lidera i javno garantujem da će on i Sandžačka demokratska partija, te svi naši kadrovi koji budu delegirani u narednom mandatu, dati sve od sebe i da će im biti u vrhu prioriteta ekonomski razvoj Tutina i pomoć Tutinu. Zato je veoma važna podrška građana Tutina jer ovo je vreme i trenutak da se nakon Novog Pazara ulaže i ekonomski razvija Tutin. Što je vaša podrška veća, veće su šanse da se ovo desi veoma brzo  ” poručio je Hamzagić.

On je kazao da će Sandžačka demokratska partija voditi pozitivnu kampanju, da se neće baviti drugima već će u Tutinu nametnuti kulturu dijaloga, a borbu u poltičkoj areni svesti na neslaganje, a nikako blaćenje rivala i sugrađana.

 

Senada Kalić

 

Podeli