Sport

Sivić na promociji u Novom Pazaru: Veliki izazov, ali matematika je jasna

Novi trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je na današnjoj promociji u tom klubu da je pred njim veliki izazov, ali da je matematika jasna i da je najbitnije izboriti opstanak u Super ligi Srbije.

“Sve ostalo je sporedno. Idemo korak po korak. Da ne verujem u uspeh, ne bih dolazio. Pazar je turbulentna sredina, sa najviše promenjenih trenera, ali to tako treba prihvatiti. To je izazov za svakog, pa i za mene. Uvek ima neko ko pobedi to sve, a svako ko dođe misli da je taj. Tako i ja. U ova tri meseca moramo svi da budemo kao jedan – grad, klub i tim”, rekao je Sivić novinarima na Džaizkoin areni.

Posle poraza od Kolubare na domaćem terenu (1:2), dosadašnji trener Pazaraca Dragan Radojičić podneo je ostavku, a ekipa nakon 23 kola zauzima pretposlednje, 15. mesto na tabeli sa 17 bodova.

“Gledao sam četiri utakmice. Nedostajalo je i malo sportske sreće, a za trenera jedino merilo je rezultat. Moram odmah da počnem nešto da popravljam. Ne mogu sve, samo ono najbitnije. Dosta je tu sitnica koje trebaju da budu bolje za 10 odsto i to će da donese rezultat. Očigledno je da ovo nije dovoljno. Da jeste, ne bih bio tu”, ocenio je Sivić.

Pedesetpetogodišnji stručnjak sa bogatom karijerom na klupi Novog Pazara debitovaće u petak, protiv Radničkog iz Nišu.

“Vremena je malo. Imamo tri dana da nešto spremimo. Za pretposlednjeg na tabeli sve je jasno. Ako se traži opstanak, onda je na svakoj utakmici cilj pobeda. Volim izazove i uvek sam ih prihvatao. Odlazio sam u mesta gde drugi ne bi i u 90 odsto slučajeva imao sam rezultat. Nema potreba da sumnjam će i ovde da bude tako”, naveo je Sivić.

“Inače, bio sam kandidat za trenera Novog Pazara i pre otprilike godinu dana. Tada sam imao klub. Dok ne završim neki posao, ne prihvatam se drugog”, dodao je on.

Siviću će u stručnom štabu pomagati Vujadin Radenković, Semir Hadžibulić i trener golmana Damir Beširović.

Sportski direktor Novog Pazara Kenan Kolašinac izrazio je uverenje da Sivić ima ono što je potrebno da “prodrma i dotera ekipu”.

“Izenađujuće, sa dva poraza smo ušli u nastavak sezone. Imali smo mnogo veće ambicije. Garant su bile pripreme i prelazni rok. Takav je trenerski posao. Smene su česte, a možda su kod nas malo češće. I ja sam donedavno bio u sličnoj situaciji. Sigurni smo da smo dobro izabrali”, kazao je Kolašinac.

On je Siviću i svima u klubu poželeo sreću i dobar rad u narednom periodu, kao i da igrači budu zdravi i spremni.

“Trener će imati sve što mu bude potrebno. Cilj je opstanak, a da li direktno ili preko baraža, to je nama manje bitno. U narednom periodu imamo dugoročnije planove, koje će uprava predstaviti”, najavio je Kolašinac.

M. Minić

Podeli