DruštvoVesti

Počelo obeležavanje Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je danas seminar za vaspitače „Inovativni sistemi i didaktičko-metodički modeli odgojno-obrazovnog rada u predškolskoj ustanovi“ u okviru obeležavanja Dana maternjeg jezika/Dana školstva na bosanskom jeziku. Predavač na seminaru bio je prof. dr Živorad Milenović.

Na početku seminara, prisutnima se obratila predsednica Vijeća, dr. Jasmina Curić koja je čestitala vaspitačicama/vaspitačima Dan školstva na bosanskom jeziku i istakla važnost njihove profesije u obrazovanju djece na maternjem jeziku.

“Ovo je prvi događaj koji realizujemo u okviru obeležavanja Dana školstva na bosanskom jeziku, u ponedeljak 21. februara u 18:00 sati u prostorijama Vijeća, obeležavanje će se nastaviti promocijom Priručnika “Kratke crtice iz prošlosti Bošnjaka – historijski priručnik”- rekla je Curić.

Izdavač ovog važnog Priručnika je Centar za unapređenje obrazovanja i odgoja na bosanskom jeziku “Isa-beg Ishaković”, a autori prof. dr Izet Šabotić i mr. Mirza Ćehajić će ujedno i govoriti na promociji.

Pripremna nastava na bosanskom jeziku počela je 21. februara 2013. godine i u znak sećanja na taj događaj, Vijeće pored Međunarodnog dana maternjeg jezika obeležavanja ovaj datum i kao Dan školstva na maternjem jeziku u Sandžaku.

Podeli