Sport

Biševac i Tanasković o školskom sportu: Novi Pazar domaćin šampionata Evrope?

Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković prilikom današnje posete Novom Pazaru najavio je da bi saradnja tog saveza i grada trebalo da rezultira organizacijom nekog od prestižnih međunarodnih školskih takmičenja u narednom periodu.

“Radi se o evropskom školskom šampionatu u nekom od sportova. Potrudićemo se da odaberemo sport, a potom i izlobiramo kandidaturu Novog Pazara. Ovakva takmičenja, osim sportskog, imaju edukativni karakter i bitna su za socijalizaciju dece, koja tako stiču prijatelje za ceo život”, rekao je Tanasković.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Jugoslavije s kraja prošlog milenijuma posle razgovora sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem otkrio je da su pokrenuta mnoga pitanja koja bi trebalo da unaprede saradnju dve strane, kao i da su predloženi novi projekti.

“Sve to da bismo pokrenuli svest mladih, kako bi sport postao njihova svakodnevica. Posebno me raduje što Novi Pazar ima gradonačelnika, koji sa svojim saradnicima prepoznaje značaj sporta kada su u pitanju najmlađi”, dodao je Tanasković.

Biševac je pohvalio saradnju sa Savezom za školski sport Srbije, sve u cilju razvoja tog sportskog segmenta.

“Prepoznati smo kao grad sporta. Puno nam znače podrška i pomoć Saveza za školski sport Srbije. Zainteresovani smo da u narednom periodu budemo uključeni u njihove projekte, kako bi što više učenika ušlo u svet sporta. Cilj je stvaranje zdrave omladine i populacije, bez obzira da li će se oni kasnije profesionalno i rekreativno baviti sportom”, najavio je Biševac.

Tanasković je posetio i novopazarski Sportski savez i Savez za školski sport, kao i Osnovnu školu Bratstvo.

“Saradnju ćemo sigurno da nastavimo na visokom nivou. Pored redovnih projekata, tu je i niz novih. Takođe, Savez za školski sport želi da iskoristi našu sportsku infrastrukturu za organizaciju međunarodnih takmičenja”, kazala je Emka Bugarić iz gradskog Saveza za školski sport.

Generalni sekretar pazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović rekao je da ta ustanova svoje aktivnosti realizuje uz pomoć grada, Turističke organizacije Novi Pazar, ovdašnjeg Saveza za školski sport i Asocijacije sport za sve.

“Organizovali smo odvijanje svih sportova u našem gradu, ostalo je još streljaštvo. Od ove godine u sistemu imamo plivanje, gde je predviđeno da svi učesnici četvrtih razreda osnovnih nauče da plivaju kao i skijanje kroz ‘Zimski ski turistički bus’, u okviru kojeg planiramo da učenici nauče da skijaju ili usavrše svoju tehniku”, naveo je Zećirović.

M. Minić

 

Podeli