Sport

Žanel Puce najbolji u Novom Pazaru

Član Tavla kluba Livi Balinovac iz Mostara Žanel Puce pobednik je Otvorenog bekgemon (tavla) prvenstva Novog Pazara, koje je okupilo više od 80 igrača iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Turske i Srbije.

Posle sedam kola po švajcarskom sistemu, Puce je osvojio prvo mesto sa šest poena, a u konkurenciji šestorice igrača sa identičnim učinkom trijumfovao je zahvaljujući dodatnim kriterijumima.

Šest poena upisao je i Sava Nadaždin iz Bekgemon kluba Beograd na drugoj, kao i predstavnik Tavla kluba Ta-Ko iz Konjica Hajrudin Idrizović na trećoj poziciji.

Najbolje rangirana dama bila je sedmoplasirana Amela Filipović iz sarajevskog Tavla kluba Vratnik sa pet poena, koliko je imao i najbolji među novopazarskim igračima Kemal Nikšić na 10. mestu.

Jubilarni, 20. po redu turnir u Novom Pazaru bodovan je za Prvenstvo Srbije u bekgemonu, ali i za Prvenstvo Balkana, čiji su domaćini još Skoplje, Istanbul, Beograd, Zagreb, Sofija i Mostar.

Grad Novi Pazar bio je generalni pokrovitelj takmičenja, koje su organizovali ovdašnji Sportski savez i Tavla klub Dedo 501, uz podršku Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

M. Minić

Podeli