KulturaVesti

”Beton mahala” ponovo na sceni na kojoj je nastala

”Beton mahala” je pazarska, ali i univerzalna priča, kreirana od strane mladih Novopazaraca, koji su želeli da govore o realnim problemima otvarajući različita društvena pitanja. U osnovi predstave je večno pitanje: Sajo i Milica, da li ljubav?

Ponovno pojavljivanje na sceni nastanka izazvalo je obostrano duboke emocije.

”Mislim da nemam reči… ustvari, mislim da ovo što nemam šta da kažem je najvrednije”, prokomentarisao je nakon predstave jedan od reditelja, glumac novopazarskog Regionalnog pozorišta Rifat Rifatović.

”Beton mahala” u punom sjaju ispunila je očekivanja publike, ali i glumaca.

”Očekivanja su mi bila ispunjena još onog momenta kad smo objavili da će predstava da se igra i kad su karte ”buknule” za dva dana. To je pokazalo da je Beton mahala zaista potrebna Pazaru, zato što je napravljena u Pazaru, pazaraska je, ali je i više od lokalnog. Pazarski problemi su univerzalni. Sa njima se poistovećuju ljudi širom Balkana. Ovo noćas je puni sjaj ”Beton mahale”, izjavio je Rifatović.

Na pitanje šta je prevagnulo u privlačenju pažnje publike, Beton mahala kao pazarska priča ili humani karakter predstave, Rifatović odgovara:

”Divno je da smo mogli da imamo obe strane vage. To što smo se odlučili da cela svota od prve predstave ide u humanitarne svrhe za naše devojčice, to su naše devojčice, isto onoliko naše koliko i Beton mahala. Potpuno je nevažno da li se jedna zove Lana druga Merjem, a treća Nikolina. One su samo devojčice, naše devojčice, pazarske. To jeste priča Beton mahale. Beton mahala je Pazar”.

Predstava „Beton mahala“, u režiji Rifata Rifatovića i Branislava Trifunovića, premijerno je izvedena u Novom Pazaru januara 2015. godine, nakon čega je odigrana u više od 40 gradova Srbije i regiona. Nakon povratka na scenu nastanka, kako je najavljeno, realno je očekivati da ostane na repertoaru.

S.Lj.

 

Podeli