DruštvoVesti

Kulturno nasleđe Suvog Dola

U Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” pred mnogobrojnim ljubiteljima dobre pisane reči, održana je promocija knjige “Kulturno nasleđe Suvog Dola” autora Dušana Popovića. O samoj knjizi govorio je njen pisac kao i recenzent Prof.dr Hivzo Gološ i gošća predavač na Učiteljskom fakultetu, nastavnom odeljenju u Novom Pazaru na predmetima Vokalno-instrumentalna nastava i Horsko pevanje dr Alma Trtovac Dedeić.

“Moja glavna inspiracija za pisanje ove knjige i uopšte taj kraj odakle sam i ja, a koji je malo istražen kao i njegova tradicija su upravo elementi kulturnog nasleđa počev od tog nematerijalnog, muzike, narodnih radinosti, legendi i tako delje”, kazao je autor knjige “Kulturno nasleđe Suvog Dola” Dušan Popović.

O knjizi “Kulturno nasleđe Suvog Dola” gošća na promociji predavač na Učiteljskom fakultetu, nastavnom odeljenju u Novom Pazaru na predmetima Vokalno-instrumentalna nastava i Horsko pevanje dr Alma Trtovac Dedeić je između ostalog rekla da  ova knjiga predstavlja veoma dragocenu studiju i dobro struktuiranu monografiju koja objašnjava pored antropogeografskih odlika predela   materijalnu i duhovnu kulturu stanovništva Gornje Pešteri.

Profesor dr Hivzo Gološ kao recenzent knjige je istakao da je ona rezultat temeljnog istraživanja i da je sadržaj knjige visokog ranga, kvaliteta i dobrog dizajna.

Knjigu “Kulturno nasleđe Suvog Dola” možete naručiti lično kod autora Dušana Popovića ili putem njegove fb stranice.

B.V.

 

Podeli