Sport

“Novopazarski zimski ski turistički bus” od 10. februara na Kopaoniku

Turistička organizacija Novi Pazar i gradski Sportski savez pokretači su akcije “Novopazarski zimski ski turistički bus”, koja startuje 10. februara na Kopaoniku.

“Kao i prošle godine, želimo da mlade, decu, učenike i studente povedemo na Kopaonik. Tamo će uživati u čarima zime i skijanju, pa će doneti neke pozitivne utiske”, rekao je direktor Turističke organizacija Novi Pazar Dejan Belojica.

Kako je naveo generalni sekretar pazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović, to je nastavak tehničko-poslovne saradnje dve ustanove, koje su prošle godine učestvovale u akciji “Zimski ski turistički bus”.

“Ta akcija zaslužila je najveće ocene od Skijališta Srbije i dobili smo još 30 ski pasova, pored redovnih 20. Ciljna grupa su pre svega osnovci, srednjoškolci i studenti, a planiramo da uključimo i sportiste. Skijanje je izuzetno skup sport, pa je ovo što radimo za 50 ljudi na sedmičnom nivou velika stvar”, ocenio je Zećirović.

On je dodao da je obezbeđen besplatan prevoz do Kopaonika i ski propusnice, kao i da je zahvaljujući saradnji sa raščanskim Sportskim savezom i Sportskim centrom uspostavljen je kontakt sa licenciranim instruktorima skijanja, koji će početnike upoznati sa osnovnim tehnikama, a onima koji već skijaju će pomoći da unaprede znanja.

M. Minić

Podeli